xiaomi mi band 3 review

De ceva vreme încoace m-am reapucat de sport. Despre asta însă, o să vorbim pe larg într-un articol separat. Înainte de a lua această decizie am căutat să achiziționez o brățară pentru fitness.

Și m-am oprit asupra brățării chinezești (de parcă nu sunt toate așa) Xiaomi Mi Band 3 care nu a mai plecat de la încheietura mea de mai bine de 3 luni. Așadar acest review se bazează pe experiența mea avută cu brățara în această perioadă.

Descriere

În cutie veți găsi brățara din silicon, senzorul propriu-zis, încărcătorul dedicat și manualul de utilizare. Nimic special la acest capitol!

Brățara vine echipată cu un ecran tactil OLED de 0,78 inch și o rezoluție de 120 x 80 pixeli. Este rezistentă la apă (IP68) până la 5 atmosfere ceea ce permite scufundarea până la o adâncime de 50 metri. Conectivitatea cu telefonul se realizează prin intermediul Bluetooth-ului 4.2 și este compatibilă atât cu Android cât și cu iOS.

Când vine vorba de baterie, această are o capacitate de 110 mAh iar producătorul ne promite până la 20 de zile între încărcări.

Din punct de vedere estetic, modelul seamănă destul de mult cu predecesorul său, Xiaomi Mi Band 2. Senzorul este cu aproximativ 30% mai mare decât la modelul anterior. Asta din cauza faptului că au ales să folosească un ecran mai mare. Au modificat puțin forma lui, în sensul că este puțin mai bombat și au schimbat forma butonului central.

Funcționare

În cele 3 luni de utilizare nu am întâmpinat nicio problemă majoră de funcționare. Defapt, aș merge atât de departe încât să spun că nu am avut nicio problemă.

Personal, am ținut Bluetooth-ul pornit de când o folosesc dar dacă vreți să economisiți bateria telefonului o puteți face. Asta pentru că micul senzor continuă să înregistreze datele iar atunci când se va conecta la telefon va descărca toate informațiile în aplicația Mi Fit.

Pe ecranul brățării sunt afișate mai multe date și pot fi accesate diversele funcții: ora și data, starea vremii pentru următoarele 3 zile, numărul de pași efectuați în fiecare zi, distanța parcursă, numărul de calorii arse, cronometru, pulsul și nivelul bateriei.

Sensibilitatea ecranului tactil poate deveni o problemă din când în când precum și faptul că este destul de greu de citit în razele soarelui. Acesta din urmă este cel mai mare minus al acestui gadget.

De când l-am achiziționat, l-am purtat în permanență. Nu are nicio problemă cu apa. Am purtat-o la duș, baie, am mers prin ploaie și la bazin. Un inconvenient ar fi că atunci când este udă, ecranul tactil nu mai răspunde cum trebuie.

Nu am ținut cont că o port și am intrat inclusiv în saună!

Senzorul de puls și pedometrul sunt foarte precise. Spre deosebire de Xiaomi Mi Band 2 care mai adăuga pași din burtă modelul nou nu mai are această problemă. Poți da liniștit din mână că nu vei acumula pași.

Foarte multă lume s-a plâns în mediul online de funcția de înregistrare a somnului. Pentru mine unul aceasta s-a comportat impecabil. Simte cu exactitate ora la care adorm precum și cea la care mă trezesc. Dacă obișnuiți însă să prindeți un pui de somn pe parcursul zilei există mari șanse ca brățara să îl rateze.

Bateria, elementul la care am avut cele mai multe emoții este în parametrii declarați de producător. Cu setările pe care le-am făcut eu, încarc bateria cam după 24 de zile. Durata de încărcare a bateriei de la 4 – 5% la 100% este de aproximativ 3 ore.

O altă funcție extrem de importantă pentru mine este aceea de alarmă. Probabil că majoritatea dintre voi știu cum este să sune alarma soțului / soției, iubitului / iubitei atunci când trebuie să plece la serviciu și tu trebuie să te trezești o oră mai târziu. Am achiziționat 2 brățări, una pentru mine și una pentru viitoarea mea soție. În felul astă am scăpat într-o oarecare măsură de această problemă. Spun într-o oarecare măsură deoarece dacă ai somnul sensibil (așa cum îl am eu) s-ar putea să te mai trezești din când în când de la sunetul făcut de vibrația brățării.

Aplicația Mi Fit

Brățara se conectează cu ușurință la aplicația Mi Fit unde descarcă toate datele colectate de la ultima conectare.

Aplicația nu este una foarte complexă dar este suficient de mult dezvoltată pentru a avea toate informațiile necesare la dispoziție. Datele colectate de brățară sunt aici afișate sub formă de grafice. Aplicația realizează și un istoric complet pentru a putea vedea evoluția sau în cel mai rău caz, involuția.

Prin intermediul aplicației îți poți seta anumite ținte cu privire la greutate, numărul de pași / zi, numărul de calorii / zi sau notificări atunci când stai o perioadă lungă de timp la birou.

Există și posibilitatea realizării unei liste de prieteni. Persoane care utilizează brățara și pentru care poți vedea cele mai recente date.

Concluzii

În momentul de față, Xiaomi Mi Band 3 are un preț foarte bun (în jur de 120 lei) dacă te gândești să o cumperi. Eu am plătit ceva mai mult decât prețul actual dar consider că a meritat fiecare leu. Este un gadget de mare folos oricărei persoane pasionată de fitness sau care încearcă să își schimbe modul de viață.

Probabil că este cea mai bună alegere din multitudinea de variante disponibile pe piață când vine vorba de sectorul brățărilor de fitness pentru un buget redus.

Dacă mai aveți nelămuriri sau curiozități despre această brățară îmi puteți scrie în rubrica de comentarii.

Share: