Nu, nu este vorba despre celebrul ziar Scînteia ci despre scânteia care a aprins din nou în mintea mea ideea de a avea un blog.

Această scânteie s-a materializat sub forma unui om din online-ul românesc. Surprinzător lucru pentru că de cele mai multe ori evit această zonă a internetului. Asta pentru că de cele mai multe ori calitatea conținutului românesc lasă de dorit.

Despre cine este vorba?

Persoana despre care vorbesc este Marian Ionescu. Vlogger, blogger și specialist în Social Media. Mariciu este porecla sa din copilărie care acum a devenit un adevărat brand atât pentru blogul său cât și pentru canalul său de YouTube.

Mariciu, foto: Facebook

Cum l-am descoperit?

Personal, l-am descoperit târziu pe Mariciu. Avea deja câteva zeci de mii de subscriberi pe canalul său de YouTube atunci când am dat întâmplător peste un vlog de-al său. Este vorba despre același vlog cu care Mariciu a dat lovitura și pe care îl puteți urmări și voi mai jos.

Vlog Mariciu

În urma acestui video, canalul său de YouTube a explodat, ajungând acum la peste 100.000 de subscriberi.

Ce m-a impresionat la el?

Nici nu știu de unde să încep. În primul rând, omul a făcut daily vlog timp de aproape 3 ani! Timp în care probabil avea maxim 1000 de vizualizări la fiecare video uploadat.

Voi vă puteți măcar imagina cum este să creezi zilnic conținut pe care mai apoi să îl pui pe internet știind că nu vei ajunge decât la un număr foarte mic de persoane? Și cu toate acestea să nu renunți?

Ei bine, asta a făcut Mariciu. A filmat, editat și uploadat vlog după vlog știind că materialul său va fi vizualizat de puține persoane.

Nu a încetat să muncească și să spere că la un moment dat va reuși să strângă în jurul său un număr considerabil de oameni. A investit în permanență în noi echipamente pentru a putea crește calitatea conținutului pe care îl creează.

Unde a ajuns?

La momentul redactării acestui articol, canalul său de YouTube se bucură de aproximativ 115.000 de subscriberi. Oameni care așteaptă cu sufletul la gura ca el să încarce un nou video pe care să îl poată urmări. Printre acești oameni mă număr și eu!

Mariciu nu a renunțat nici la blog, chiar dacă frecvența cu care postează articole a scăzut. Este de înțeles, având în vedere cât durează realizarea unui video pentru vlog.

Concluzii

Mariciu este dovada vie că dacă muncești suficient și nu renunți niciodată poți reuși să realizezi ce ți-ai propus. Fără nicio urmă de îndoială!

Așa că m-am hotărât să îi împrumut această atitudine și să creez acest blog chiar dacă probabil voi fi mult timp singurul care mă va citi.

P.S.

Am scris acest articol din două motive. Unul dintre ele ar fi să îi mulțumesc lui Mariciu pentru imboldul dat iar cel de-al doilea pentru a demonstra contrariul celor spuse de cineva într-un comentariu malițios postat pe canalul său. Mai multe detalii despre cel din urmă motiv găsiți într-un articol de pe blogul lui Marian.

Share: