dalboka

De când am descoperit-o, ferma de midii de la Dalboka, Bulgaria este destinația unde încercăm să ajungem măcar odată pe an. A devenit o mică tradiție ca odată cu sosirea verii să facem o mică escapadă în acest loc.

Ce este defapt o fermă de midii?

Dacă nu ați mai auzit de ea, probabil că vă întrebați ce este aceea o fermă de midii. Nu este altceva decât o adunătură de țevi, situată la câteva sute de metri de țărm unde cresc midiile. Nimic spectaculos dacă mă întrebi pe mine! Ce este cu adevărat spectaculos este rezultatul final, cel pe care îl puteți regăsi în restaurantul de la țărmul mării.

Ferma de midii – Dalboka

Cum ajungi acolo?

Ferma și restaurantul Dalboka sunt situate în golful Kaliakra. Alegerea locației pentru construirea fermei nu a fost deloc întâmplătoare. Golful Kaliakra este una dintre cele mai virgine zone ale Mării Negre lucru absolut necesar pentru creșterea midiilor pentru că acestea nu se dezvoltă decât în apă foarte curată.

Restaurantul este situat la aproximativ 45 km de Vama Veche. Chiar înainte de intrarea în Kavarna trebuie să faceți stânga iar după 5 km ajungeți la această locație superbă.

Drumul este într-o stare foarte bună, mai puțin ultima porțiune. Dar având în vedere faptul că locația este chiar pe malul mării…

drum-dalboka-1

Meniu și prețuri

Restaurantul are în meniu o mulțime de preparate pe bază de midii gata să satisfacă și cele mai pretențioase gusturi. Prețurile sunt mult mai scăzute decât la orice restaurant pescăresc din România iar mâncarea este absolut delicioasă.

După cum puteți vedea, meniurile sunt scrise în limba română. De asemenea, toți ospătarii vorbesc limba română. Pentru a vă face o idee înmulțiți prețurile din meniul de mai sus cu 2.5 pentru a obține valorile aproximative în lei.

Pentru o sumă modică puteți petrece o după-amiază relaxantă în această locație alături de o porție generoasă de midii și un pahar de vin alb.

Dacă nu sunteți fan midii sau pește nu vă faceți griji. Au în meniu și câteva preparate din pui sau porc. Recunosc că nu le-am încercat așadar nu vă pot spune dacă sunt bune sau nu. Dar bănuiesc că se ridică la nivelul celorlalte preparate.

Nota se poate plăti în leva (moneda locală), lei sau euro. Cash sau cu cardul. Cu alte cuvinte, oricum, doar pe caiet nu!

PONTURI

  • mergeți doar la restaurantul din dreapta
  • nu uitați de vignieta pentru Bulgaria; începând cu anul acesta o puteți face online și doar pentru weekend
  • ultima porțiune de drum este destul de abruptă; lăsați mașina ceva mai sus dacă nu vreți sa chinuiți ambreiajul la întoarcere

Dacă merită sau nu cei 600 km dus-întors vă las pe voi să decideți. Dar dacă sunteți deja pe litoralul românesc vă recomand cu căldură acest loc.

Share: