antrenor-personal

Am undeva la aproximativ două luni de când m-am reapucat de sport. Merg la sala cât de des pot chiar dacă momentan stau destul de prost cu timpul.

Zilele trecute, viitoarea mea soție s-a întâlnit la sala cu un fost coleg de generala care acum este antrenor personal de fitness. Și nu oriunde, ci la WorldClass!

Atunci când am decis să merg din nou la sală m-am gândit destul de mult să îmi iau un antrenor personal pentru a mă asigura că ceea ce fac acolo este corect. Mă refer atât la programul de antrenament pe care l-am ales cât și la tehnica de execuție a exercițiilor.

Oferta

Ce mi-au oferit cei de la WorldClass? 8 ședințe de antrenament cu antrenor personal „la numai 200 de euro” / lună!

Bun așa! Prima reacție a fost să mă gândesc cât de tâmpit sunt că am ales ingineria ca și meserie. Asta pentru că dacă faci repede un calcul îți dai seamă că un instructor personal ar trebui să câștige foarte, foarte bine.

Dar defapt nu este chiar așa! Am aflat de la antrenorul despre care vorbeam mai sus că ei au procent din suma cerută de WorldClass. Cât? Pai cam 30%. Ceea ce, mă rog, nu este nici mult dar nici puțin. Dar în mod cert proporția ar trebui să fie exact pe dos!

Acum este foarte important și dacă antrenorul chiar își face treaba. Pentru că de când merg la sală am văzut fel de fel de antrenori, împreună cu ai lor clienți, care nu făceau altceva decât să stea pe telefon. Și poate, din când în când să le mai dea câte o indicație. Eu consider că aștia nu ar merita nici acei 30% pe care îi primesc!

Concluzia

Din punctul meu de vedere, la momentul de față, WorldClass oferă aceste servicii de antrenor personal numai pentru persoanele care au niște venituri considerabile. Și spun asta pentru că eu personal, cu al meu venit pe care îl consider mediu nu îmi permit să accesez aceste servicii.

Dacă un cuplu ar vrea să se antreneze cu un antrenor ar trebui să scoată lunar din buzunar mai mult decât pentru o rată la un apartament. Mi se pare că este exagerat!

Și nu înțeleg de ce antrenorii care chiar sunt buni și care chiar fac treabă, nu renunță la parteneriatele cu sălile astea și nu fac treabă pe cont propriu. Ar putea câștiga mult mai bine per total pentru că eliminând comisionul sălii, tariful ar putea fi mai scăzut. Iar asta ar duce în mod cert la creșterea numărului de clienți.

Până ce tariful pentru astfel de servicii va scădea sau venitul meu va exploda nu îmi rămâne decât să îmi fiu propriul antrenor personal. Long live YouTube pentru asta!

Share: