tigani

Ieri a apărut o știre în care se relata faptul că o fetiță a rămas orfană
după ce tatăl ei s-a gândit că ar fi bine să se amestece într-un scandal apărut în trafic.

Doi romi, asta ca să fim politically correct și să nu îi numim țigani 🙂 băteau un tip pe care îl șicanaseră cu mașina. Tatăl fetitei, care a văzut scena s-a hotărât să intervină.

Pot înțelege spiritul civic de care a dat dovadă. Dar cu toate astea nu pot să înțeleg de ce a luat această hotărâre. Nu te dai jos din mașină nici măcar atunci când tu ești cel agresat. Cu atât mai mult când nu ești implicat în mod direct.

Asta pentru că nu poți ști niciodată cine este de partea cealaltă a baricadei.

Este clar pentru toată lumea că omul a vrut să facă un bine. Tot la fel de clar este și faptul că fiecare dintre noi ar trebui să reacționeze și să nu fie impasibil la o astfel de scenă. Dar nu te implici în felul acesta!

Bătaia nu este ca în filme. Nu te dai jos de la volan, împarți și primești câțiva pumni, după care îți strângi mâna cu agresorul și fiecare își vede de treaba lui. Pur și simplu nu merge așa!

De cele mai multe ori o bătaie se sfârșește într-un mod tragic pentru una dintre părți. Așa că, pentru binele tău, ar fi bine să eviți pe cât posibil bătaia!

Din păcate deznodământul în acest caz este unul tragic: un om nevinovat ucis în bătaie, o fetiță orfană și doi țigani care în cel mai bun caz vor primi o pedeapsă de 3 – 4 ani de închisoare.

Și da, dacă pe cei doi îi lovește inspirația și cât timp stau la răcoare vor scrie și câteva cărți vor ieși și mai repede. Că așa-i la noi, plin de autori!

Va rog, nu mai fiți eroi!

Share: